Nagyon egymásra talált Massa, Hamilton és Webber

Nagyon egymásra talált Massa, Hamilton és Webber

Pocsék futamot zárt a Red Bull Melbourne-ben. Hiába rajtolt az első sorból Sebastian Vettel és Mark Webber, a német műszaki hiba miatt esett ki, míg a helyi hős pofonokat adott és kapott a verseny során, de végül csak kilencedik lett.

“Hát, legalább harcban estem el! Ha az ember hátrányban van, mint mondjuk én az első (késői) kiállás után, legjobb nem törődni semmivel, csak menni előre! A nézőkkel kapcsolatban eszembe jutott Bahrein is és úgy voltam vele, hogy csináljunk most valami mást! Persze nem így szerettem volna befejezni, de talán így is szórakoztató volt” – mondta a 33 éves pilóta, aki többször megelőzte Felipe Massát, harcolt Fernando Alonsóval és végül az épp a spanyolt előzni próbáló Lewis Hamilton autóját felöklelve esett hátra az utolsó előtti körben.

“Elég nehéz volt a belső íven menni, mert csúszós volt a pálya. Lewis nagyon gyors az egyenesben, szóval nem volt könnyű vele. Végül aztán utolértük Fernandót. Nagyon vártam a hajrát, jó csatára számítottam. Mindketten megpróbáltuk megelőzni Fernandót.”

“Amikor közel kerültem, az első szárnyam már egyszerűen nem működött, nem tudtam megfékezni az autót. Blokkolt a kerék, próbáltam behúzni belülre, hogy inkább egymás mellé kerüljünk, de eltaláltam az első szárnnyal és a hátsó kerékkel. Ilyen az autóverseny” – magyarázta az utolsó előtti kör történéseit Webber.

Az ausztrál pilóta Hamiltonnal történt ütközését a futam után megvizsgálták a versenybírók, de Webber csak megrovásban részesült, ennél súlyosabb büntetést nem láttak indokoltnak a stewardok.