A szerencsén múlott, hogy nyolcadik lett

A szerencsén múlott, hogy nyolcadik lett

Míg a győztes Button valamint Robert Kubica és a két Ferrari egy kerékcserével csinálta végig a futamot, Lewis Hamilton kétszer váltott, amiért elég komolyan meg is kritizálta a csapatot. A williamses Rubens Barrichello hasonlóan bánta a verseny után, hogy rosszul mérték fel a helyzetet.

“Jó verseny volt, de valójában hetedik is lehettem volna” – mondta a brazil, aki második kiállása után  végül de la Rosa gumigondjainak és Mark Webber ütközésének köszönhetően tudott visszakapaszkodni a tizedikről a nyolcadik helyre. “Bevállaltuk a kerékcserét, mert azt hittem, mindenki más is bejön majd. Persze így is jó a pontszerzés” – tette hozzá.

A brazil veterán és a technikai főnök, Sam Michael is egyetért azonban abban, hogy a mostani pozíció megfelelően tükrözi a Williams helyzetét, saját erőből pillanatnyilag ennyire képes az FW32-es.

“Az autó elég jó, de egyelőre pontokat gyűjtögethetünk csak, mielőtt dobogóra állhatnánk” – nyilatkozta a pilóta.

“Jó lett volna még több pontot szerezni, de ehhez még javítani kell az autó és a motor teljesítményén. Mindkettő kulcsfontosságú része a fejlesztési programunknak” – szögezte le Michael.

A Williams másik versenyzője, az újonc Nico Hülkenberg csalódottan távozhat Melbourne-ből, hiszen már az első körben kiesett, amikor a sauberes Kamui Kobayashi nagy sebességgel felöklelte.

“Már befordultam a kanyarba, amikor hátulról belém jött Kobayashi. Elég nagy ütközés volt. Nem tudom, mi történt pontosan, de elkeserítő, mert nagyon vártam az első itteni versenyemet!”