Massának nem ment a gumimelegítés

Massának nem ment a gumimelegítés

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjének harmadik szakaszába bejutott csapattársak közül a legnagyobb különbség a Ferrarinál volt. Míg Alonso a Red Bulloktól kéttizeddel elmaradva lett a harmadik, Massa már a spanyoltól kapott héttizedet az ötödik helyen. A brazilnak a gumik felmelegítése nem ment.

“Igazán nagyon küszködtem! Egyáltalán nem voltam elégedett a kvalifikációval, a gumikat valamiért nem sikerült üzemi hőmérsékletre melegíteni, ezért lehettek gondjaim” – mondta.

Amikor megkérdezték, hogy az eltérő, agresszívebb vezetési stílus miatt volt-e eredményesebb Alonso ezen a téren, Massa azt magyarázta, hogy ő is mindent megpróbált, amit csak lehetett.

“Nem csak a stíluson múlott, én is legyeztem, keményen fékeztem mindenütt, de nem segített. A beállításoknak is volt hozzá köze. De az mondjuk biztos, hogy neki sikerült felmelegíteni a gumikat, nekem pedig tegnap óta nem ment.”

Ugyan az előrejelzések szerint vasárnap is borús idő lesz, talán melegebb lehet majd. Massa ebben bízik.

“Remélem, hogy melegebb lesz holnap! Egyébként is, az ötödik helyről rajtolni azért nem katasztrófa, jó eredményre, sok pontra hajthatok, ez a cél holnapra!”