Felemás időmérő edzést zárt a Williams Melbourne-ben, miközben Nico Hülkenberg elszállt a Q2-ben, Rubens Barrichello az értékes nyolcadik helyet szerezte meg. Az öreg úgy véli, ha nincs forgalom, akár még előrébb kerülhetett volna.

“Remekül alakult az időmérő számomra, boldog vagyok a végeredménnyel” – mondta Barrichello. “Jó volt a Q1, a Q2-ben pedig egy remek kört sikerült összeraknom. Elégedett vagyok a Q3-ban futott időmmel is, de egy picit jobb is lehetett volna, ha kedvezőbben alakul a forgalom. Ennek ellenére őszintén hiszem, hogy jobb eredményt érhetünk el, mint Bahreinben.”

“Szép eredmény a nyolcadik hely, de tudom, hogy ennél mindenki sokkal többre vágyik a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy egyszer el is érjük ezt a szintet, de jelenleg ez az autó határa.”

Hülkenberg nem volt elégedett magával, a német csak a 15. kockából indulhat. “Csalódott vagyok, ennél többre számítottam” – értékelt Hülkenberg. “Az volt a célom, hogy az első tízbe kerüljek, de nem tudtam összehozni egy jó kört, úgyhogy így jártam. Ez volt az első időmérőm itt, nem könnyű a pálya, ahogy a pontszerzés sem lesz egyszerű a 15. helyről. Persze, alaposan összekuszálódhatnak a dolgok, ha közbeszól az időjárás.”