Az Ausztrál Nagydíj első edzései alapján úgy tűnt, hogy a Renault egy kis szerencsével akár a nagyok közé is keveredhet majd, de az időmérőn végül semmi különös nem történt: az újonc Petrov a mezőny hátsó felében végzett, Robert Kubica pedig ugyanúgy, mint Bahreinben a top10 végében zárt.

Ahogy Lewis Hamiltont és Felipe Massát, a lengyelt is a gumik rossz melegedése, a gyenge tapadás akadályozta:

“Azt hiszem, mindent kihoztam az időmérőből, amit lehetett. A határon kellett mennem, mert az autót nehéz volt vezetni, a hűvösben romlott a teljesítményünk. Holnap fontos szerepet játszhat az időjárás, de nekem mindegy, hogy esik-e majd vagy száraz lesz. Remélem, pontot szerzek!” – nyilatkozta a lengyel, aki a szezonnyitón már az első kanyar után búcsúzni kényszerült a kilencedik helyétől, Ausztráliában pedig még sosem jutott el a kockás zászlóig.

A Renault orosz újonca a pénteki második edzésen még az ötödik volt, de szombat délután már be kellett érnie avval a “dicsőséggel”, hogy az új csapatok hat pilótája mellett hetedikként ő búcsúzott a Q1 végén.
 

Petrov gyorsan kiszállt

Petrov gyorsan kiszállt

Petrov gyorsan kiszállt


“Elkeserít, hogy nem jutottam tovább a Q1-ből, mert az autó versenyképes volt a hétvégén. Az időmérő még új a számomra, tanulok. Nagy volt a forgalom a pályán és nem sikerült összefűznöm a három legjobb szektoromat az utolsó körön, amikor igazán számított volna. Nem volt olyan jó az autó egyensúlya, mint korábban” – magyarázta az orosz.

“Nehéz lesz ennyire a végéről rajtolni, a pálya pedig szűk, nem nagyon lehet előzni, de mindent beleadok majd, hogy jó eredményt érjek el!” – ígérte.