Ha csak a helyezéseket nézzük, nem a Ferrariról szóltak az Ausztrál Nagydíj szabadedzései, az olasz istálló azonban mindkét tréningen versenybeállításokat használt, vagyis eredménye semmit sem jelent. “Összességében elégedett vagyok azzal a munkával, amit ma elvégeztünk, dacára a délutáni esőnek” – mondta Alonso. “Természetesen örültem volna, ha több tapasztalatot tudok gyűjteni a gumikról, különösen a lágyabb keverékről, amelyet csak a második edzésen tettünk fel.”

“Kizárólag a vasárnapi versenyre készültünk, ezért cseppet sem izgat az elért pozícióm. Kulcsfontosságú lesz a gumistratégia, mert valószínűleg sok-sok kört fogunk megtenni ugyanazon a keveréken.”

“Nehéz péntek volt, különösen a második edzés” – értékelt Massa. “Az eső miatt nem tudtuk pontosan azt a munkát végezni, amit szerettünk volna, a versenyre készültünk, más csapatok talán másképp döntöttek. Felesleges az idők alapján megítélni az erőviszonyokat.”

“Ahogy láttuk, a gumikopás nem olyan veszélyes ezen a pályán, de még korai lenne dönteni a stratégiáról. Remélem, idén szerencsém lesz a versenyen, egy 2007-es hatodik helytől eltekintve ugyanis nem szokásom pontot szerezni Ausztráliában.”

“Középpontban a versenyre való felkészülés állt, jó lett volna, ha végig ugyanolyanok maradnak a körülmények, de az eső a többieknek is esett” – összegzett Stefano Domenicali csapatfőnök. “Fontos lesz, hogy holnap a lehető legjobb pozíciót szerezzük meg az időmérőn, tökéletes pillanatokban kell majd kiküldenünk versenyzőinket. Különösen az első két harmadban lesz ez fontos.”