Míg a Bahreini Nagydíj szabadedzésein az újonc Nico Hülkenberg jelentős fölénnyel verte veterán csapattársát, Rubens Barrichellót, az időmérőn már fél másodperccel elmaradt a braziltól, a versenyen pedig egy korai kicsúszás után csak körhátrányban ért be, míg Barrichello pontszerzőként végzett.

 “Nico néha túl sokat akar” – mondta a korábbi A1GP-, F3 Euroseries- és GP2-bajnokról a menedzsere, Willi Weber.

Barrichello is egyetért, úgy látja, Hülkenbergnek egy kicsit le kell nyugodnia: “Nico nagyon jó versenyző, de még nagyon fiatal. A Forma-1-ben az ember néha túlvállalja magát. A múltkori volt az első időmérője, de a kvalifikáció nem csak a vezetésről szól, fejben is ott kell lenni, ehhez még hozzá kell szoknia. De nem is lenne fair elsőre többet várni” – magyarázta az idén már 18. szezonját gyűrő brazil.

A 22 éves Hülkenberg maga is elismeri, hogy nem sikerült a legjobban a bemutatkozása, de azt mondja, tanult Bahreinből.

“Nem ismerem az Albert Park-i pályát, még nem versenyeztem rajta. A múlt héten a gyárban azonban átnéztem az adatokat, gyakoroltam a szimulátoron, persze a valódi vezetéssel nem ér fel semmi más! Bahrein nem volt a legjobb, de azért van pozitívum: rámutatott arra, min kell még dolgoznunk. Remélem, hogy a bahreini lecke után Ausztráliában jobb hétvégénk lesz!”