A Bahreini Nagydíjon nem volt az él közelében a Mercedes GP, és úgy tűnik, hogy az Ausztrál Nagydíjon sem lehet számítani csodára. A Brawn GP tavaly magabiztosan nyert Melbourne-ben, de az utódcsapat számára idén továbbra is csak a felzárkózás a téma.

“A csapat jó munkát végzett Bahreinben, de el kell fogadnunk, hogy nem voltunk elég versenyképesek, még dolgoznunk kell rajta, hogy utolérjük az élmenőket. Az autónk alapvetően jó, és a következő futamokra meg is van a fejlesztési tervünk, amellyel az élre kerülhetünk” – mondja a verseny előtt a csapatfőnök, Ross Brawn.

A mercedeses Norbert Haug sem akar hamis reményeket kelteni az Ausztrál Nagydíj előtt: “Kemény versenyre számítok. Az autó jó, a csapat keményen dolgozik, de beletelik még egy időbe, míg felzárkózunk – bár inkább előbb, mint utóbb. A csapatnál kiváló a hangulat, mindenki nagyon várja a futamot!”

Nico Rosberg korábban már kijelentette, hogy 2008-as első dobogós helyezéséhez hasonlóan ezúttal is szeretne az első három közé kerülni, míg Michael Schumacher azt várja a melbourne-i versenytől, hogy jobban visszarázódjon az F1-be.

“Ausztrália mindig is a versenynaptár egyik csúcspontja volt. Nagyon jó emlékeim vannak Melbourne-ről és általában a verseny is izgalmas szokott lenni. Elégedett vagyok a szezonnyitón mutatott teljesítményemmel, a hatodik hely jó eredmény, tekintetbe véve, hogy a visszavonulásom óta hányszor vezettem F1-est. Biztos vagyok benne, hogy Melbourne-ben még jobban elkapom a ritmust, alig várom már!” – mondta a német, aki korábban négy alkalommal nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat.