Csalódást okozott a szezonnyitón a Sauber, a teszteken egész jól ment a csapat, Bahreinben azonban nem találta a ritmust. Pedro de la Rosa csak 14., Kamui Kobayashi pedig 16. lett az időmérőn, a versenyt mindketten műszaki hiba miatt voltak kénytelenek feladni. De la Rosa Melbourne-ben jobb teljesítményre számít.

“A leszorítóerő mértéke kedvezhet nekünk, úgyhogy optimista hangulatban utazom Ausztráliába” – mondta de la Rosa. “Nem vagyunk abban a pozícióban, hogy a győzelemért harcoljunk, de annál azért jobb helyzetben kellene lennünk, mint amilyenben Bahreinben voltunk.”

“Egész hétvégén lassú volt az autó, nem csak az időmérőn. De már tudjuk, miért voltunk versenyképtelenek a szezonnyitón, az új vonalvezetés biztosan nem kedvezett nekünk. Nehéz volt túltenni magunkat ezen, mert jobb szereplésre számítottunk. Ugyan nem értünk célba, de a tempóval alapvetően elégedett voltam, akár Rubens Barrichellóval és Robert Kubicával is csatázhattunk volna.”

“Természetesen én is bízom benne, hogy versenyképesebbek leszünk Melbourne-ben, annak kell lennünk” – készülődött Kobayashi. “Csak a szimulátorból ismerem a pályát, de alapvetően tetszik a vonalvezetés, ahogy a helyszín is. Tartalékként kétszer már voltam itt, a nézők itt igazi rajongók, alig várom, hogy a pályán lehessek!”