Mark Webber tavaly csak a 12. helyen ért célba az Ausztrál Nagydíjon, és a gyengén sikerült időmérő után a szezonnyitó körmeneten, a Bahreini Nagydíjon sem fenyegette a dobogót, de Jenson Button szerint a hétvégi hazai versenyén oda kell majd figyelni az ausztrálra.

“Azt hiszem, gyors lesz itt! Nem hiszem, hogy Mark legjobb formáját láttuk Bahreinben. Úgy gondolom, hogy itt, a hazai közönség előtt sokkal versenyképesebb lesz. Az előző versenye nem sikerült valami jól, de most gyors lesz. Gyors, elszánt, ez az erőssége. Nem adja fel, amíg nem győz” – dicsérte Melbourne-ben Webbert a címvédő.

“Remélem, jó versenye lesz, persze a magam szempontjából remélem, hogy nem. Be kell ismerni, hogy a Red Bull nagyon erős. A Red Bull és a Ferrari is nagyon gyors volt Bahreinben” – tette hozzá.

Button azért abban is bízik, hogy a mostani versenyen már a McLaren is jobb formában lesz:

Tavaly győzött, idén beéri a dobogóval

Tavaly győzött, idén beéri a dobogóval

Tavaly győzött, idén beéri a dobogóval


“Azt hiszem, most jóval közelebb leszünk hozzájuk. A pálya jól feküdhet nekünk. Lewisnak és nekem is volt már itt sikerem, remélhetőleg most is jó eredményünk lesz. Alacsony leszorítóerejű pálya, ez jól jöhet nekünk. Nagyszerű lenne a dobogós hely, ez lesz a célom” – mondta a Brawnnal tavaly győző angol.

Button arra is figyelmeztet, hogy korai még leírni az idényt az elég szürke bahreini futam után, csak akkor van baj, ha a következő nagydíjak is hasonlóan unalmasak lesznek.

“Az előző futam nem volt valami izgalmas a nézők szempontjából. De úgy gondolom, javíthatunk a dolgokon, meg kell vizsgálnunk, mi történt, nem szabad pánikolni, bízzunk benne, hogy ez a futam és a következő, a malajziai is jobb lesz. Elég azután felelősöket keresni, majd akkor dolgozhatunk a verseny feljavításán, de remélem, erre nem lesz szükség!”