A mclarenes Lewis Hamiltont lenyűgözte a Red Bull Bahreinben látott tempója, árulta el az angol pár napja:

 „A Red Bull annyival gyorsabb a többieknél, hogy az már nevetséges. Őrület. Tavaly néha kétszer akkora leszorítóerejük volt, mint nekünk” – magyarázta a 2008-as világbajnok. „Annak ellenére, hogy mi is nyertünk az év végére néhány futamot, ők már tavaly is sokkal erősebbek voltak.”

Hiába volt azonban gyors Sebastien Vettel a szezonnyitón, a versenyt mégsem nyerte meg, mert a futam utolsó harmadában műszaki probléma miatt végül a negyedik helyre csúszott vissza. A csapat állítása szerint a gyertyákkal volt gond, de a volt McLaren-csapatfőnök, Ron Dennis egészen más gyanít a háttérben.

„A köridő olyan hirtelen esett vissza, hogy az ember azt gyanítja, az ECU (az egységes vezérlőelektronika) váltott üzemanyag-kímélő módra” – mondta Dennis. „Talán tervezési hiba lehet, túl kicsi az üzemanyagtank vagy épp alábecsülték a fogyasztást” – mondta az angol, aki korábban hosszú évekig dolgozott a ma már a Red Bullhoz tartozó sztártervezővel, Adrian Neweyval.

Érdekes módon a múlt héten a williamses technikai főnök, Sam Michael éppen azt fejtegette, hogy az ő számításai szerint a Red Bull által is használt Renault-motor a legkevésbé szomjas a mezőnyből.