Jól kezdte az idényt a McLaren, Bahreinben csak a két Ferrari tudta megelőzni Lewis Hamiltont, a világbajnoki címvédő Jenson Button viszont kicsit lemaradt. Az angol jobb eredményt vár Melbourne-ben. “Az Albert Parkban mutatkozhattam be először a Forma-1-ben, kellemes emlékek kötnek a pályához” – kezdte Button. “Tavaly igazi tündérmese volt a hétvégém, pole és futamgyőzelem egyszerre, karrierem egyik legemlékezetesebb két napja volt.”

“Bahreinhez képest nagy a kontraszt, jobban fekszik nekünk ez a pálya, nincsenek szűk, lassú szakaszok, viszont rengeteg a tempós kanyar. Sok hasznos információt szereztünk az autóról az első versenyen, a tanultakat megpróbáljuk a gyakorlatba is átültetni.”

“Ausztráliában a közönség és a hangulat a legjobb” – hangolt Hamilton. “Minden fantasztikus a pálya körül, számomra az év egyik legjobb versenye, valóban imádom. Azt hiszem, jól is fogunk szerepelni, legalábbis nem hiszem, hogy újra előjönnek azok a problémák, amelyek lelassítottak minket Bahreinben.”

“Minimális időnk volt arra, hogy fejlesszük az autót, de néhány új alkatrészt így is elviszünk Melbourne-be” – fogalmazott Martin Whitmarsh csapatfőnök. “Bahreinnel nem lehetünk elégedetlenek, most már világosabb elképzeléseink vannak arról, hogyan is kell beállítani az autót. Persze, nincsenek illúziónk, az ellenállás kemény lesz, fantasztikus csatára számítunk a hétvégén.”