Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke elismeri, hogy együttese jelenleg nem olyan gyors, mint az éllovasok, bár úgy véli, a következő néhány versenyen közelebb kerülhetnek Schumacherék az első helyhez. Addig is, amíg az új fejlesztések nem készülnek el, legalább a bokszutcai munka tekintetében szeretne riválisai elé kerülni a tavalyi világbajnok alakulat.

Arról írt a német Spiegel című hetilap, hogy akár már a hétvégi Ausztrál Nagydíjon a Mercedes GP produkálhatja a leggyorsabb kerékcseréket. Új emelőt fejlesztett ki a csapat, amelynek segítségével az eddiginél gyorsabban tudják lekapni a szerelők a régi gumikat, és az újak feltétele is hamarabb kivitelezhető. Emellett mind a 14, a kerékcserénél dolgozó szerelőnek speciális edzésprogramot írtak elő, hogy bírják a strapát.

A bahreini szezonnyitó előtt a Red Bull 1,8 másodperces kerékcserékről beszélt, a gyakorlat azonban azt mutatta, hogy nagy átlagban 3,5-4 másodperc kell egy cseréhez. Ennél egy másodperccel gyorsabb szeretne lenni a Mercedes, 2,5 másodperc a cél.

“Eddig a 3,5 másodperc alatti eredmények nagyszerűnek számítottak” – mondta a Mercedes egyik szóvivője. “Úgy gondoljuk, reális célkitűzés, hogy a közeljövőben elérjük a 2,5 másodpercet.”