Nagy kérdés a Red Bullnál, hogy a jelenleg gyengécske Renault-motorok elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy a csapat a világbajnoki címért harcoljon. Kulcskérdés a megbízhatóság, a bahreini szezonnyitón Mark Webber autója már a rajt után elégetett egy kevés olajat, de legalább végigment, Sebastian Vettel hibás gyújtógyertyája miatt viszont futamgyőzelmet vesztett az alakulat.

Webber szerint az első versenyből még kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, az ausztrál hisz abban, hogy a Red Bull megnyerheti a bajnokságot. “Egyetlen csapatnak sincs bombabiztos autója, mindenkinek lehetnek hullámvölgyei” – vélekedett Webber. “Sokat tanultunk az autóról az elmúlt néhány hónapban, folytatjuk is a munkát. Megbízhatósági részlegünk kiválóan működött tavaly, idén is maximálisan bízom bennük.”

Webber célja idén nemcsak az, hogy csapattársa előtt végezzen, a lehető legtöbb pilótát akarja megelőzni a vb-címért folytatott harcban. “Természetesen a lehető legelőrébb szeretnék végezni, de ahogy lépkedek előre, úgy lesz egyre nehezebb az előrejutás. Sebastian kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott tavaly, de voltak olyan időszakok, amikor alig volt különbség köztünk. Remélem, idén is szoros lesz a kettőnk küzdelme.”