A 2008. december 31-ével zárult üzleti év sikeres volt a Red Bull számára, a Forma-1-es csapat bevételei 26,1 százalékkal, 123,5 millió fontra emelkedtek. Ez több tényező együttes hatásának volt köszönhető, az istálló a Bernie Ecclestone-nal kötött új megállapodás értelmében 24 millió fontos, a korábbinál kétszer nagyobb pénzdíjat kapott, valamint a Red Bull is hozzácsapott 800 ezer fontot a támogatási összeghez, elérve a kerek 79 millió fontot.

Noha 2008-ban a Red Bull az ötödikről a nyolcadik helyre csúszott vissza a táblázaton, a pluszpénz meghozta eredményét, hiszen nagy részét a 2009-es autó fejlesztésére fordították, az pedig a Red Bull történetének eddigi legjobb eredményét szállította.

A Formula Money című magazin egyébként kiszámolta, hogy a 79 milliós Red Bull-támogatás versenyként 4,2 millió fontos költést jelent, ugyanakkor ez kiváló befektetés: idén, a Bahreini Nagydíjon 10,8 milliós becsült hirdetési értéket számoltak a folyamatosan felbukkanó logókból és feliratokból, ez a ráfordítást nézve 250 százalékos hasznot jelent az energiaital-gyártó számára.

Nem ül egyébként a sok pénzen a Red Bull, éppen ellenkezőleg, elköltötte majdnem az utolsó fillérig. Bővítette fejlesztési részlegét, az alkalmazottak száma 40-ről 594-re nőtt, így csak munkabérre 37,6 millió font ment el. Összességében szerény százezer fontos adózás előtti profitot hozott az esztendő.