A Ferrari házi rangadójának állása 1:0 Fernando Alonso javára a Bahreini Nagydíj után, hiszen miután a spanyol rögtön a startnál lerajtolta a brazilt – és Sebastian Vettel Red Bullja “elfáradt” menet közben -, megnyerte a futamot, míg Felipe Massa a második lett.

Alonso ezzel csatlakozott ahhoz az elit klubhoz, amelynek tagjai – többek között Nigel Mansell és Kimi Räikkönen – első ferraris versenyükön győzni tudtak, a spanyol azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget.

A kétszeres világbajnok szerint a győzelmet felesleges úgy értelmezni, hogy ezzel kijelölte a saját területét: “Nem hiszem, hogy ez ilyen fontos lenne. Először is, Felipe nem az ellenségem. Ellenfél talán, de nem ellenség. Másrészt mivel ugyanabban az autóban ülünk, lesznek futamok, amikor az egyikünk és mások, amikor a másikunk nyer majd” – mondta a spanyol.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is hasonlóan hűti a kedélyeket: “Az első a csapat, a két pilóta csak ezután következik” – mondta az eredményről az olasz.