Nem volt megterhelő

Nem volt megterhelő

Michael Schumacher hároméves kihagyás utáni visszatérését jelentő Bahreini Nagydíjon ugyan csak hatodik lett, de élvezte a versenyzést. A német korábban már panaszkodott az előzés lehetetlenségére, más szempontokból viszont könnyebnek találta a versenyzést, mint amilyen a visszavonulásakor, 2006-ban volt.

“Az utolsó körökben már elég alacsonyan állt a Nap és a sisakom is ferdén állt, úgyhogy mindig korrigálnom kellett, hogy jól lássak, de fizikai problémám egyáltalán nem volt, sokat edzettem, felkészült voltam” – magyarázta a 41 éves legenda.

“A futam nem volt valami megterhelő. Ha megnézzük a köridőket, látható, hogy jóval lassabbak voltunk, mint amikor még korábban versenyeztem. Ez a mostani gumik miatt van, egyszerűen nem lehet annyira nyomni, ezért nem is terheli annyira a pilótát.”

Schumi azt is elismerte, hogy a rajttól azért tartott, és egyelőre nem sikerült egészen megbarátkoznia a 2010-re keskenyebbre vett első gumikkal sem.

“Jó móka volt. A rajt izgalmas volt, előreléptem egy helyet. Egy kicsit aggódtam előtte, mert jó ideje nem rajtoltam már. Természetesen télen gyakoroltam, de azért más első alkalommal élesben a versenyen, de végül jól alakult, elégedett vagyok. Amikor a futam során világossá vált, hogy nem tudok majd előzni, csak a mögöttem lévő Jenson Buttonra figyeltem és arra, hogy ne hibázzak.”

“Azt hiszem, a legnagyobb változás a gumik terén van az én időm óta. A stílusomat hozzá kell még igazítanom a mostani keskenyebb első gumikhoz, szeretném, ha úgy fordulna az autó, ahogy én akarom. Ezen még dolgoznom kell.”