A 2010-es Bahreini Nagydíj dobogósainak nyilatkozatai:

Fernando Alonso (1.):

“Nagyon különleges nap ez számomra, mindig jó érzés visszatérni a dobogóra. Még különösebb a Ferrari színeiben ünnepelni, ez a világ legjobb csapata elképesztő hagyományokkal és elvárásokkal. Nagyon keményen dolgoztunk télen, a lehető legjobban felkészültünk az idénynyitóra, nagy eredményt értünk el. Megérdemeltük ezt a sikert, mert a gyárban mindenki éjt nappallá téve dolgozott érte, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki részt vett a munkában. Úgy gondoltam, hogy utolérhetem Vettelt, de arra koncentráltam, hogy a gumikat megfelelő állapotban tartsam. Vártam a megfelelő pillanatra, az utolsó 10-12 körre terveztem a támadást, de úgy adódott, hogy hamarabb megelőzhettük Sebastiant. Lágy gumikkal nagyon gyors volt, a keményebb keveréken már támadhatóbbnak tűnt. Véleményem szerint az idény első néhány versenye nem annyira sorsdöntő, hozzá kell szokni az új szabályokhoz, ki kell tapasztalni az autókat, a világbajnokság vége lesz a döntő. Örülök, hogy nyertem, de ez csak a fantasztikus autónak tudható be.”

Felipe Massa (2.):


“Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, hogy versenyképes vagyok és jó tempóban tudtam végigmenni ezen a versenyen. Mindenkinek szeretnék ezért köszönetet mondani, nemcsak odahaza, hanem az egész világon, sok levelet kaptam, amelyben mind támogatásukról biztosítottak a szurkolók. Jó verseny volt, igaz, kicsit furcsán alakult számomra, a rajt nem sikerült, mert pozíciót vesztettem Fernandóval szemben.
Később tökéletes volt az autó, mind a puha, mind a kemény keverékkel üldözni tudtam Fernandót, a hőmérséklettel volt csak gondunk, emiatt megnőtt az autó fogyasztása. Takarékoskodva kellett vezetnem az utolsó 25-30 körben, ezért szerencsés is vagyok, hogy Vettelt meg tudtam előzni, Hamilton viszont nem ért utol. Fantasztikus az eredmény, én is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, és azt se feledjük, hogy ez pályafutásom legjobb idénykezdete, boldog vagyok.”

Lewis Hamilton (3.):


“Gratulálok az első két helyezettnek, különösen Felipét jó újra itt látni. Ami a rajtot illeti, a négyes kanyarban blokkolnom kellett, így Rosberg el tudott menni mellettem, beragadtam mögé, nem tudtam megelőzni. Óvatosan kellett vezetnem, az egész versenyen vigyázni kellett a gumikra. A ferrarisokat nem tudtam volna utolérni, ez az eredmény így is több, mint amire előzetesen számíthattunk. Kihívást jelentenek az új szabályok, de nem biztos, hogy izgalmasabbak lesznek a versenyek. Nem lett könnyebb az előzés, utolértem ugyan Nicót, de nem éreztem annyi tapadást, hogy támadni merjek. Ki kell tapasztalni az új helyzetet, ez lesz a legizgalmasabb az egész idényben.”