A Hispania Racing – leánykori nevén Campos – ugyan pár hete még a csőd szélén állt, és autóját is csak tegnap mutatta be, azaz teszt nélkül vág neki az idénynek, de a náluk bemutatkozó Bruno Senna úgy tippeli, hogy ennek ellenére is gyorsabbak lehetnek majd a másik két új csapatnál, a Virginnél és a Lotusnál.

A Hispania tegnap leleplezett autóját a Forma-3, az IndyCar, a World Series by Renault és a GP2  járgányait is gyártó olasz Dallara építette, Senna az ő adataik alapján ilyen bizakodó.

“A Lotus és a Virgin a barcelonai teszten egy bő másodperccel volt csak gyorsabb a GP2-eseknél, amelyeknek az adatait jól ismeri a Dallara. A számításaik szerint mi rögtön két másodperccel lehetünk gyorsabbak a GP2-es szintnél” – magyarázta a Motorsport-magazin.de-n a brazil pilóta.  

Senna persze azt is elismerte, hogy a másik két újonc alakulat legyőzéséhez szerencse és az is kellhet majd, hogy ők hibázzanak, ahogyan azt sem titkolja, hogy sok-sok munka vár még rájuk.

“Kezdetben nehéz lesz, sok munka vár ránk, de bízom benne, hogy középtávon már elérhetjük a célunkat, azaz, hogy a legjobb új csapat legyünk, talán még a pontszerzés is sikerülhet egyszer-egyszer.”

Ráfér majd a fejlesztés

Ráfér majd a fejlesztés

Ráfér majd a fejlesztés


“Nem lesz könnyű, tesztelés nélkül indulunk, így nekünk Bahrein teszt lesz, csak versenykörülmények között. Mivel nagyon kellett sietni, így az autó nem egészen olyan, mint szerettük volna, kezdetben például szénszálas helyett fémalkatrészek lesznek a felfüggesztésben, amelyektől az autó 20 kg-mal nehezebb” – árulta el a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Senna unokaöccse.

Senna mellett a Hispania Racingnél volt 2008-as GP2-es csapattársa, az indiai Karun Chandhok versenyez majd.