A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tegnap este véglegesítette a 2010-es Forma-1-es világbajnokság nevezési listáját. A szervezet levette a befuccsolt USF1-t, de a helyére nem emelte be a Toyota autóját megvásárolt, és indulni kész Stefan GP-t. A szerb csapat Kazuki Nakajimát és a visszatérésre már egy éve készülő Jacques Villeneuve-öt versenyeztette volna – a kanadai sajnálja, hogy nem valósult meg a terv.  

“Persze, hogy elkeserítő. A csapat és az autó nagyon ígéretes volt, persze azt is tudtuk, hogy nem biztos a dolog, hiszen nem volt nevezés és késésben voltak. Szóval nem nagy meglepetés, de elkeserítő” – reagált a Stefan GP kihagyásának hírére az 1997-es világbajnok.

“Az autóban nagy potenciál volt, teljes értékű darab volt, készen állt. Nem a nulláról épült, így versenyképes lett volna. Kár érte, mert jó lett volna egy olyan új csapat, amelyik normálisan tud versenyezni, de hát így alakult” – tette hozzá.

Villeneuve már tavaly tavasz óta komolyan készült az F1-es visszatérésre, még a múlt héten is edzett, így a mostani kudarc után nem adja fel rögtön.

“Hosszú munka volt, szóval nem lenne értelme most feladni. Ki tudja, lehet, hogy pilótacsere adódik év közben, nem minden csapat sorsa teljesen biztos. Aztán ott van még 2011 is. Korai lenne még akármit is mondani, de az is lehet, hogy újra a Stefannal.”