Vajon ott lesz a rajtrácson az ötödik bajnok Bahreinben?

Vajon ott lesz a rajtrácson az ötödik bajnok Bahreinben?

Ahogy kiderült, a szerb Stefan GP nemrég az indulási jog megszerzésével kecsegtető összeolvadásról tárgyalt az amerikai USF1-nal, de a megbeszéléseknek nem lett eredménye. A belgrádi projekt vezetője a hétvégén először alaposan odavágott az amerikaiaknak és az őket eredetileg beválasztó Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), majd vasárnap visszafogottabb hangon jelezte újra, hogy még 2010-re beszállnának.

 “Ha mi nem indulhatunk Bahreinben, más csapatok pedig nem jelennek meg, akkor valakinek el kell majd számolnia azzal, hogy mi is történt. A USF1 álmodozóinak is magyarázkodniuk kellene, mert szándékosan gyengítik az F1-et a tündérmeséikkel” – írta a csapat szombaton.

“A SGP szeretné újra megerősíteni a szándékát és különösen az alkalmasságát, hogy induljon a 2010-es bajnokságban. A csapat azt is tudja, hogy erre csak az FIA és az FOM (Bernie Ecclestone-ék) jóváhagyásával kerülhet sor, de bízunk benne, hogy a Forma-1-es család helyes döntést hoz majd. Több sajtóközleményt nem adunk ki az ügyben, bízunk benne, hogy Bahreinben bemutatkozhat a csapatunk” – közölték Belgrádból vasárnap.

Bár gumik hiányában nem tesztelhettek, holnapra a csapat mindkét autója készen áll, a felszerelésük egy részét már jó ideje elszállították Bahreinbe és Malajziába, a többi pedig becsomagoltan várja az indulást. Kazuki Nakajimát már leszerződtették, és a legfrissebb hírek szerint az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is a Stefan GP pilótája lett, a kanadai ma már Kölnben van, ahol üléspróbán vesz részt.

Úgy tudni, hogy szerdán hivatalos sajtóbemutatót is tart a csapat.