A USF1 egyre biztosabbnak tűnő összeomlása azt is jelenti, hogy valószínűleg állás nélkül marad a 2010-es idényre szerződtetett Jose Maria Lopez. Az argentin egyetlen esélye az lehetett volna, ha sikerül megállapodnia a Camposszal, argentin lapok szerint azonban erre már nincs esély.

Bruno Senna csapattársa lehetett volna Lopez, ám hétvégén végérvényesen és eredménytelenül befejeződtek a tárgyalások. Majdnem biztos, hogy az istálló Karun Chandhokot szerződteti majd a brazil mellé.

Lopez számára kedvező végkifejlet lehetett volna, ha az F1-es indulásra ácsingózó Stefan GP összeolvadt volna a USF1-nal, de ezek a tárgyalások annak ellenére zátonyra futottak, hogy Zoran Stefanovic és a YouTube-vezérigazgató Chad Hurley is nyitott lett volna az üzletre.

„Igen, valóban volt néhány egyeztetésünk az elmúlt napokban, csakhogy csütörtök délutánra összeomlott az egész” – árulta el Stefanovic. „Bizonyos játékosok rugalmatlansága vezetett idáig, de szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem vonatkozik Hurleyre. Végig nyitott volt mindenre, mások viszont szabotálták a tárgyalásokat.”

A Stefan GP még mindig bízik benne, hogy ott lehet a rajtrácson, Jacques Villeneuve-vel és Kazuki Nakajimával indulna a gárda. Lopezék egyébként közel egymillió dollárt előre befizettek a USF1-nak. „Nagy csalódás ez számunkra, mert egy olyan ülést adtak el nekünk, amely nem is létezett soha” – mérgelődött Lopez édesapja.

Windsorék három évig tervezték, hat hónap alatt összeomlott
Rossiter is inkább odébbállt

Rossiter is inkább odébbállt

Rossiter is inkább odébbállt


Lopez menedzsmentje a hétvégén egyébként azt is elárulta, hogy az argentin mellett a csapat egy másik pilótát, a Honda volt F1-es tesztelőjét, James Rossitert is leszerződtette. Az angol állítólag 8 millió dollárt vitt volna a USF1-hoz, de február elején a támogatói számára világossá vált, hogy a projekt működésképtelen, így végül át is igazolt egy IndyCar-csapathoz.

Úgy tudni, hogy a USF1 már 2011-re szeretné áttolni a nevezését az FIA-nál, az amerikai SPEED tv értesülései szerint hét számjegyű összeget ajánlanak biztosítékként.