A BMW kiszállásának bejelentése után a partner, a Sauber jövője jó ideig bizonytalan volt, de a svájci csapat december elején megkapta az indulási engedélyt 2010-re. Az alakulat azóta leszerződtette a tavalyi idény végén a Toyotánál szépen bemutatkozott japán újoncot, Kamui Kobayashit és a McLaren veterán tesztelőjét, a spanyol Pedro de la Rosát, ma pedig a holnap kezdődő első tesztek színhelyén, Valenciában bemutatta autóját, a C29-est.

A kimondottan szerény leleplezésen bemutatott új autó első pillantásra kimondottan puritánnak látszik, de ehhez minden bizonnyal az egyszerű grafit-fehér festés, és a szponzori logók teljes hiánya is ráerősít. A svájciak járgánya a McLaren pénteken megmutatott MP4-25-öséhez hasonlóan “cápauszonyt” visel.

De la Rosa, Sauber, Kobayashi

De la Rosa, Sauber, Kobayashi

De la Rosa, Sauber, Kobayashi


“Az elmúlt pár hónap igen intenzív volt. Előbb be kellett biztosítanunk a túlélésünket, azután pedig biztos alapokat kellett teremteni a jövőre. A 2010-es autó építése ennek ellenére megszakítás nélkül folyt már 2009 tavasza óta. A tapasztalt és a fiatal pilóta párosítása már korábban is sikert hozott számunkra – Pedro egy élcsapatnál dolgozott éveken keresztül, javunkra válik a tapasztalata, és az ifjú Kamui is sokat nyújthat nekünk, egészen lenyűgözött tavaly Abu-Dzabiban” – mondta a tulajdonos-csapatfőnök, Peter Sauber.

Sauber C29