Megnevezte idei tesztpilótáját a Williams, a mindössze húszesztendős, finn Valtteri Bottas segíti majd az istálló felkészülését. Bottas annak a Nico Hülkenbergnek a helyét veszi át, aki idén már versenyzőként bizonyíthat.

Bottas is kartozással kezdte pályafutását, hatéves volt ekkor, szép sikereket ért el finn sorozatokban. 2006-ban megnyerte a nemzetközi WSK Forma A sorozatot is, majd a Forma Renault-ba igazolt. 2008-ban 17 győzelemmel és összesen 22 dobogóval zárt, ezzel két bajnoki címet is szerzett.

Tavaly az ART-vel Forma 3-azott, harmadikként zárta a bajnokságot, a legjobb újoncként. “Valtteri önéletrajza nagyon meggyőző, reméljük, ez a tesztpilótai szerep segíti fejlődését” – mondta Frank Williams, sok sikert kívánva a finn pilótának a Forma 3 Euroserieshez, ahol továbbra is versenyez majd.

Bottas mögött menedzserként Mika Häkkinen áll, így az sem lett volna oltári meglepetés, ha Pedro de la Rosa helyére kerül a McLarennél. “Ennél jobban nem is kezdődhetett volna 2010” – jelentette ki Bottas. “Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Forma-1 egyik leghíresebb csapata választott ki, fontos lépés ez számomra, most kezdődik az igazi munka. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni, rengeteg pozitív energiát ad számomra ez a lehetőség.”

A hírek szerint a Mercedes GP is közel áll ahhoz, hogy megnevezze tesztpilótáját, továbbra is Nick Heidfeldet emlegetik befutóként. Akár már pénteken jöhet a hivatalos bejelentés.