Az F2-bajnok Soucektől is pénzt várnak

Az F2-bajnok Soucektől is pénzt várnak

Az elmúlt pár hétben nyilvánvalóvá vált, hogy az idén érkező négy új csapat egyike, a Campos komoly bajban van. A kasszában nincs elég pénz az induláshoz, az alakulat lázasan keresi a befektetőket.

A német Auto Motor und Sport arról ír, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es bizottságának jövő hétfői ülésén a Campos további sorsáról is döntenek, és a tárgyalás eredménye akár a csapat nevezésének visszavonása is lehet.

A spanyol, olasz és brit sajtó ellenben arról tudósít, hogy a Camposnál továbbra is keresik a lehetséges pénzforrásokat, Bruno Senna mellé komoly szponzori háttérrel rendelkező csapattársat igyekeznek találni.

Olasz sajtóértesülés szerint a keresgélés közben már a jelöltek közé került a 31 éves női versenyző, Maria de Villota is, aki a DTM-ben és a focis-formaautós Superleague Formulában szerzett tapasztalatokat korábban, és aki ha megfelelő mennyiségű pénzt tud hozni, legalábbis a tesztpilótai állást megkaphatja.

A spanyol Marca szerint a Campos a tavalyi F2-es bajnokkal, a spanyol-osztrák Andy Soucekkel és a GP2-második Vitalij Petrovval is tárgyal – mindkét pilóta mögött sokmilliós szponzori pénzek állnak. Kétséges azonban, hogy Petrov tényleg a Camposhoz kerül, hiszen a francia Auto Hebdo úgy tudja, hogy az orosz már aláírt a Renault-hoz. A BBC értesülése szerint a csapatba esetleg beszálló A1GP-alapító, a dél-afrikai milliárdos Tony Teixeira a sorozat tavalyi bajnokát, az északír Adam Carrolt ültetné a másik autóba.