Formában érzi magát

Formában érzi magát

Kedden kezdődött és tegnap fejeződött be a Mercedesszel Forma-1-es visszatérésre készülő Michael Schumacher privát tesztje a spanyolországi Jerezben. A német egy GP2-essel gyakorolt, és kimondottan jól érezte magát a zárónapon is.

Schuminak szerencséje volt az időjárással, az ég a nap nagy részében derült, a pálya pedig száraz volt. A hétszeres világbajnok csütörtökön 130 kört teljesített, ami 576 kilométert jelent, a három nap alatt összesen 1151 km-t ment. A nap elején 23 kört még esőgumikon tett meg, de azután slickekre váltott, az utolsó etapján pedig megfutotta legjobb idejét, 1:24.621-et, amely csak négytizeddel maradt el Kamui Kobayashi 2008-ban ezen a pályán beállított GP2-es körrekordjától.

“Ma, az utolsó tesztnapon igazán sokat tudtam vezetni, és minden tökéletesen alakult. Nagyon elégedett vagyok, jól ment a munka, a köridők állandóak voltak, a tervezett programot hiánytalanul végrehajtottuk. Fittnek érzem magam, azonnal otthonosan éreztem magam az autóban, nyomhatjuk!” – nyilatkozta a német.