Michael Schumacher tavaly augusztusban bejelentette, hogy beugrik a Ferrarinál a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Felipe Massa helyett, de a visszatérést végül le kellett fújnia, mert a még tavaly februárban motoros tesztelés közben szerzett nyaksérülése miatt nem volt versenyzésre alkalmas állapotban.

A német nyaka állítólag télre már teljesen meggyógyult, így Schumacher le is szerződött 2010-re a Mercedeshez. Schumi a februárban induló F1-es tesztek előtt a héten egy GP2-essel melegít Jerezben, a gyakorlás jól megy, de azért a nyaka megérezte a terhelést.

“Van egy kis izomfájdalom” – mondta a 41 éves pilóta az Expressnek. “De ez teljesen normális. Még lesz egy kis hozzászokási időszak, amikor átülök az F1-esbe. Korábban sem tudtam soha annyira megedzeni a nyakamat, hogy egyáltalán ne érezzem meg a vezetést” – magyarázta Schumacher.

Keddel ellentétben tegnap már szinte végig száraz pályán körözött a német, 78 köréből mindössze 25-ön volt szükség esőgumikra.

“Nagyot léptünk előre, hiszen a nap 90 százalékában száraz pályán vezethettem, sokat javultak a körülmények. Két hosszú etapot is teljesítettem, amelyek használható adatokat produkáltak a GP2-es srácoknak. A holnapi előrejelzés még jobb, nagyon várom a zárónapot” – értékelte a szerdai munkát Schumacher, aki elvileg a 2011-es specifikációjú GP2-es autó fejlesztésében segít a teszten.