Az állítólag jó ferraris kapcsolatokkal rendelkező neves F1-es műszaki grafikus, Giorgio Piola a Gazzetta Sportiva tegnap megjelent számában több rajzot is közölt arról, hogy szerinte hogy néz majd ki a hamarosan érkező 2010-es Ferrari. A grafikus szerint az egyelőre csak 281-esként emlegetett járgány tervezésénél számos ötletet merítettek a maranellóiak a Red Bull hat futamgyőzelmet szerző, Adrian Newey által megálmodott RB5-öséből.

Az új F1-es Ferrari orra állítólag különösen hasonlít majd az RB5-ösére, azaz az íves megoldás helyett a magasabb pilótafülke szintjéhez képest egy “töréssel” tart majd lefelé, valamint a Vettelék autóján látott púpok is megjelennek majd. A Brawn által kifejlesztett, majd a legtöbb csapat által átvett dupla diffúzor koncepcióját is a Red Bulltól kölcsönzi a Ferrari – állítja Piola.

A szakember azt is hozzátette, hogy a futam alatti tankolás betiltása miatt 240 literesre növekedő üzemanyag-tartálynak köszönhetően az autó tengelytávja is jelentősen, akár 15 cm-rel növekedhet majd.

Ferraritipo281