Úgy tűnik, kialakult a végleges 2010-es téli tesztnaptár, a csapatok négy egymást követő héten körözgetnek majd februárban. Mind a négy teszt Spanyolországban zajlik majd, előbb Valenciában, kétszer Jerezben, végül pedig Barcelonában gurulnak pályára az autók.

Bár a Mercedesnél hároméves kihagyás után nagy visszatérésre készülő Michael Schumacher egy tavaly nyári egynapos teszt kivételével 2008 elején vezetett komolyabban F1-est, a csapat német vezetője, Norbert Haug tisztázta, hogy a tegnap óta már 41 éves hétszeres világbajnok nem élvez előnyt. “A tesztnapokat egyenlően osztjuk el a két versenyzőnk között” – mondta a német Bildnek.

Bár van olyan hírügynökség, amelyik tudni véli, hogy a Ferrarinál február 1-jén mutatkozik majd be Fernando Alonso a pályán, az olasz csapat azt közölte, hogy még nem döntöttek arról, hogy az újonnan érkező spanyol vagy a tavalyi sérülése óta F1-est mindössze háromszor vezető Felipe Massa ül-e először az új járgányba.

“A Ferrari ott lesz a valenciai teszten, de a részletekről még nem döntött a csapat” – közölte a Ferrari sajtófőnöke, Luca Colajanni.

Massa vagy Alonso kapja az új autót?

Massa vagy Alonso kapja az új autót?

Massa vagy Alonso kapja az új autót?


A McLaren két világbajnoka is alig várja már az új autó kipróbálását:

“Nagyon várom már, hogy Valenciában végre vezethessem az MP4-25-öst! Azt hiszem, akkor fogom majd fel igazán, hogy a McLaren pilótája lettem. Még korai lenne a bajnoki címről beszélni, de az egésznek gerincét a felkészülés, a kemény munka adja, a munka pedig most kezdődik – a következő tíz hét eldöntheti a 2010-es bajnokságot, fontos, hogy erősen kezdjünk” – magyarázta Jenson Button.

“Egyenlően osztozunk a munkán a teszteken, és fontos lesz, hogy minden információt megosszunk, mert így húzhatunk mindannyian egy irányba” – nyilatkozta Lewis Hamilton. “Eddig még nem nagyon futottunk össze Jensonnal. Mindketten jártunk a bejelentése óta Wokingban, de más napokon. Ebben a hónapban kezdjük a közös munkát, jön majd az autóbemutató, aztán az első teszt” – tette hozzá.

A 2010-es téli tesztek menetrendje

Valencia, február 1-3.
Jerez, február 10-13.
Jerez, február 17-20.
Barcelona, február 25-28.