Kamui Kobayashi lesz a Sauber csapat egyik pilótája 2010-ben – jelentette be hivatalosan a svájci csapat. Igazi sikertörténet ez, hiszen Kobayashi mindössze az idei szezon utolsó két versenyén vett részt – a sérült Timo Glock helyetteseként. Második versenyén, Abu-Dzabiban hatodik helyéért három pontot gyűjtött.

“Pályafutásom kezdete óta arról álmodtam, hogy a Forma-1-ben versenyezzek. Most ez az álom valóra válik” – mondta Kobayashi a szerződés bejelentése után. “Örülök, hogy a két 2009-es versenyem egy versenyzői állást szerzett nekem. A legjobbat hozom majd ki magamból Peter Sauber csapatánál. Büszke vagyok rá, hogy tovább hordozhatom a japán zászlót a Forma-1-ben.”

Peter Sauber is elismerte, az utolsó két versenyén mutatott teljesítménye miatt igazolták le. “Nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk Kamuival” – mondta a csapat tulajdonosa. “A tavalyi évadban kapott egy váratlan esélyt, hogy megmutassa képességeit, és ő lenyűgözően kihasználta.”

Második versenyén pontszerző volt

Második versenyén pontszerző volt

Második versenyén pontszerző volt


“Különösen igaz ez az Abu-Dzabi futamra, ahol nemcsak azt mutatta meg, hogy gyorsan és agresszíven hajt, hanem képes a sikeres stratégia végrehajtására is.”

Bár a nézők oda voltak a japán pilóta harcosságáért, nem minden pilóta lelkesedett érte. Button szerint – akivel mindkét versenyen nagy csatát vívott – például féktávon többször is változtatott az autója helyzetén, ami szabálytalan az F1-ben és veszélyes is.

Kobayashi egyébként, ha nem kapott volna lehetőséget az F1-ben, akkor folytatta volna polgári foglalkozását, visszatért volna az édesapja sushi vendéglőjébe dolgozni. Csapattársa egy tapasztalt versenyző lesz, ezt korábban Peter Sauber mondta el. A fő esélyes Giancarlo Fisichella, aki ugyan a Ferrari harmadik számú pilótája lesz jövőre, de a csapat engedi neki, hogy versenyezzen, ha kap állást. Mivel a Sauber jövőre Ferrari-motorral hajt, így nem könnyen képzelhető el az üzlet.