Trulli és Kovalainen a legendás csapatnál 2 Jarno Trulli és Heikki Kovalainen lesznek a Lotus Forma-1-es csapat versenyzői 2010-ben – jelentette be ma az alakulat Malajziában. A csapat harmadik számú versenyzője a malajziai születésű Fairuz Fauzy.

“A tapasztalat a legfontosabb számunkra, mert ez egy olyan érték, amit pénzzel nem tudsz megvásárolni” – mondta a pilótákkal kapcsolatban a Lotus csapat vezetője, Tony Fernandes.

Trulli a Forma-1-ből kivonult Toyotától érkezik, míg Kovalainennek, az aktuális világbajnok Jenson Button leigazolása nyomán nem maradt helye a McLarennél.

A Lotus párosát Malaysia sportminisztere, Ahmad Shabery Cheek jelentette be, az ország parlamentjében tartott konferencián. Nem véletlen az ázsiai állam részvétele, az ország befektetőként kapcsolódik a projekthez.

Bár a mostani Lotusnak kevés köze van az eredetihez, jó tudni, hogy a Colin Chapman által alapított csapat 1978-ig hét konstruktőri és hat egyéni bajnoki címet gyűjtött. A Lotus összesen 73 futamgyőzelmet aratott, a Forma-1-ből 1994-ben vonult ki.

A Lotus műszaki főnöke Mike Gascoyne lesz, aki számos csapatnál (Jordan, Renault, Toyota stb.) dolgozott korábban, de a Ferraritól is csábítottak el embereket.