Jenson Button még mindig keresi a helyét. Az angol pilóta hiába nyerte meg a címet, egyelőre még nincs szerződése 2010-re – bár ha igaz, amit a Guardian ír, ez nem sokáig marad így, ugyanis a lap úgy tudja, hogy a McLaren hároméves, összesen 20 millió eurós szerződést ajánlott Buttonnak, amelyről csak az aláírás hiányzik már. A Daily Mail arról ír, hogy az üzletet akár még ezen a héten megköthetik.

A Brawn Mercedes általi felvásárlásáról szóló hírek tegnap arról szóltak, hogy a német gyártó egy 100 százalékos német párost szeretne látni az autókban – Nico Rosberggel és Nick Heidfelddel -, de a csapat második embere, Nick Fry hangsúlyozta, hogy a tulajdonosváltás után sem változott a helyzet, szeretnék megtartani Buttont, igaz, nem minden áron.

“Általunk tisztességes összegnek tartott pénzről tárgyalunk Jensonnal, és ezen a Mercedes-üzlet sem változtatott. Reméljük, hogy velünk marad jövőre, de azt is figyelembe kell venni, hogy a Forma-1 nem független a külső világtól, adott költségvetéssel dolgozunk, ha több pénzt akarunk kiadni valamire, akkor azt máshonnan kellene elvonnunk. Azért sikerült túlélnünk, mert ésszerűen működtünk, és ezen nem is fogunk változtatni” – magyarázta az angol a BBC-nek adott interjújában.

“Jensonnak el kell döntenie, hogy mi ér többet: a lojalitásunk, az amit mi nyújtottunk neki vagy a több pénz, amit esetleg máshol ajánlanak neki” – mondta Fry egy másik interjúban.

Fry azt is tisztázta, hogy a Mercedes tulajdonossá válása után is a csapat dönt a versenyzői felállásról:

“A pilótákról Ross (Brawn) dönt majd az én segítségemmel. A csapatot továbbra is mi vezetjük, rajtunk múlik, kit ültetünk az autóba. Téves az az értesülés, hogy két német pilóta lesz. A Mercedes egy nemzetközi cég, egy német biztosan jó lenne nekik, de kettőt nem akar senki.”

Haug és Zetsche megelégszik egy  némettel is

Haug és Zetsche megelégszik egy némettel is

Haug és Zetsche megelégszik egy némettel is


Ezt egyébként a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug is hangsúlyozta: “Egyértelműen nem ragaszkodunk a teljes német pároshoz. Ez egy nemzetközi csapat, a fő, hogy a két legjobb versenyzőt szerezzük meg” – mondta, hozzátéve, hogy reményeik szerint pár héten belül bejelenthetik a 2010-es felállást.

Hasonlóan nyilatkozott a Daimler vezére, Dieter Zetsche is: azt mondta, hogy a Mercedes nem akar diktálni a csapatnak: “Meghallgatjuk, mit szeretne Ross Brawn és valószínűleg rábólintunk.”