Két hónap spekuláció után mostantól hivatalos: a Mercedes – pontosabban az anyacég Daimler és annak résztulajdonosa, az abu-dzabi állami hátterű Aabar – 75,1 százalékos többségi tulajdont szerzett a Honda romjain idén újjáéledt és mindkét bajnoki címet megszerzett Brawn GP-ben.

A brackleyi alakulat 2010-től a stuttgarti gyártó hivatalos gyári csapata lesz Mercedes GP néven, és az ezüstszínű autóba két német, Nico Rosberg és feltehetőleg Nick Heidfeld kerül, bár még Jenson Button maradása sem teljesen kizárt. A csapatfőnök ezután is Ross Brawn marad.

11 hónap alatt a Hondából Brawn, majd Mercedes lett

11 hónap alatt a Hondából Brawn, majd Mercedes lett

11 hónap alatt a Hondából Brawn, majd Mercedes lett


“A Brawn GP elképesztő utat járt be az elmúlt 12 hónapban. A túlélésért való küzdelemtől a Mercedesszel létrehozott erős kapcsolaton keresztül mindkét bajnoki cím megnyeréséig jutottunk, most pedig elfogadtuk a Daimler és az Aabar ajánlatát, amely bebiztosítja a jövőt. A csapat felső vezetése a helyén marad, és büszkén képviseljük majd a Forma-1-ben a Mercedest, igyekszünk majd meghálálni a belénk vetett bizalmat” – mondta Ross Brawn.

A Mercedesnek 2010-ben 55 év elteltével lesz újra önálló gyári F1-es csapata.

A Mercedesnek a McLarenben birtokolt 40 százalékos tulajdonrészét Ron Dennis és a másik társtulajdonos, Mansour Ojjeh veszi át 2011-re, így a McLaren teljesen függetlenné válik, azonban a 2011-ig tartó motorszállítói szerződést 2015 végéig meghosszabbították.