A BMW a Williamsszel motorszállítóként eltöltött öt év és a Sauberrel közös négy gyári csapati négy idény után végleg búcsúzik a Forma-1-től. A pocsék szezon végére a csapat valamennyire magára talált, és Robert Kubica brazíliai második helye után a szezonzárón is sikerült a pontszerzés, Nick Heidfeld az ötödik lett.

“Nagyon örülök az ötödik helynek! Jó verseny volt, ki tudtam hozni a maximumot az autóból, amivel sikerült elérni a célt, megelőztük a Williamst a konstruktőri küzdelemben. Jó ideig tartani tudtam a bajnoki autó, a Brawn tempóját, és a hosszú etapos stratégia is bejött. Jó így befejezni az utolsó közös idényünket. Eléggé megható ez, az utolsó körökben erőt kellett vennem magamon, hogy koncentrálni tudjak” – mondta Heidfeld, aki Peter Saubertől ez együtt töltött hét év emlékére egy Forma-1-es autót kap ajándékba.

Kubica pont nélkül zárt, az autó jól ment, de a lengyel többször forgalomra került és a tapadás sem volt az igazi. A végső lehetőség akkor úszott el, amikor a Sebastien Buemivel a nyolcadik helyért folytatott harcban megpördült a BMW. Buemi szerint tiszta küzdelem volt, Kubica egy kicst másképp látta:

“A Buemival folytatott csata elég kemény és egy kicsit veszélyes is volt. Már a sikán féktávjánál majdnem ütköztünk. Előbb blokkolta a belső ívet, amikor pedig jobbra húzódtam, kiszorított a kerékvetőre és megpördültem. Nem hagyott helyet. A csapatnak köszönöm az elmúlt négy évet, remélem, hogy jövőre is találkozunk a pályán!” – nyilatkozta a lengyel.

Kubica annyira nem élvezte

Kubica annyira nem élvezte

Kubica annyira nem élvezte


“Egy újabb erős hétvége. A kilencedik helyről rajtolva Nick erős versenyzéssel az ötödik helyig kapaszkodott. Robernek háromszor sem volt szerencséje, a kiállások után forgalomba, lassabb autók mögé ért vissza, és Buemi miatt is veszített egy helyet. De a legfontosabb, hogy a konstruktőri bajnokságban előrébb léptünk, és jó eredményekkel zártuk ezt a nehéz évet. Nagy-nagy köszönet az egész csapatnak, azoknak, akik itt vannak a pályán és azoknak is, akik Münchenben vagy Hinwilben a gyárban dolgoztak!” – mondta a csapatfőnök, Mario Theissen.