A Brawn-istállóból egyedül Rubens Barrichello számára van tétje a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjnak, a brazil a vb második helyéért küzd Sebastian Vettellel. Egyelőre Barrichello előtt van a német, második lett a Red Bullal, míg a brazilnak be kellett érnie a negyedik hellyel.

“Igazán jó időmérő edzést zártunk, elégedett vagyok a negyedik hellyel” – mondta ennek ellenére Barrichello. “Versenyképes az autó, bár úgy tűnik, hogy a McLaren és a Red Bull előttünk járnak ezen a pályán. Nem volt könnyű megtalálni az ideális beállításokat, minden edzésen eltérőek voltak a körülmények, biztató, hogy a hűvösödő időben mintha javult volna az autó. Ez a kezünkre játszhat holnap, harcban vagyok a második helyért, a lehető legjobb eredményre fogok hajtani.”

Csapattársa, a már világbajnok Jenson Button ötödik lett, az angol panaszkodott az autóra. “Jó volt az autó egész hétvégén, sőt az időmérő első két szakaszában is, a Q3-ban, megtankolva és új gumikkal viszont alig lehetett vezetni” – nyilatkozta Button. “Akárhányszor a fékre léptem, masszív vibrálásba kezdett az autó, a kormány szinte remegett a kezemben. Ilyen pályákon a vibráció alulkormányozottsághoz vezet, idegesítő a dolog, mert egyébként bennünk volt egy jó eredmény. Remélhetőleg sikerül úrrá lennünk a gondokon holnapig és csatázhatok egy jót.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint a negyedik és ötödik hely jó eredmény, Button problémáinak okát pedig máris vizsgálják a szerelők.