Október 23-án, pénteken dől el, hogy Jean Todt vagy Ari Vatanen lesz Max Mosley utódja a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki székében. Korábban nem hiányzott az odamondogatás a kampányban, a ralivilágbajnok Vatanen bírósághoz is fordult szigorúbb felügyeletet kérve, stábjával együtt attól tart ugyanis, hogy egyesek esetleg befolyásolni akarják a küldötteket, illetve helyteleníti, hogy egyesek nyíltan támogatják ellenfelét.

Vatanen úgy véli, a szavazás esetleg nem lesz semleges, mert egyes tagszövetségek szankcióktól tartva máshogy szavaznak, mint igazából szeretnének. Kedden közleményt adott ki az FIA, melyben azt írta, hogy egy Vatanen-Todt-Mosley csúcstalálkozó után a finn visszavonta kérelmét, miután garanciát kapott, hogy a versengés tiszta lesz.

“A választással kapcsolatban tartott találkozó után Ari Vatanen visszavonta bírósági kérelmét” – írta az FIA. “Mindkét jelölt ígéretet tett a tiszta versengésre és elfogadta a szavazás feltételeit. A procedúra közjegyző felügyeletével zajlik, aki a szavazócédulákat egy évig őrzi meg. Maximum 15 percben foglalhatják össze céljaikat a jelöltek, elsőként Jean Todtot hallgatják majd meg a küldöttek.”

Vatanen a Daily Telegraphnak azt mondta, fel sem merült, hogy visszavonja kérelmét, az továbbra is érvényes. A nemzeti szövetségeket tömörítő FIA-ben minden országnak egy szavazata van, amennyiben több különböző szövetség is tag, ezeknek egyezségre kell jutniuk. Ha nem tudnak megegyezni, az adott ország úgymond tartózkodik. Aki nem tud jelen lenni a párizsi ülésen, képviselőt küldhet maga helyett, e-mailben viszont nem lehet voksolni.