Míg az első, kimondottan döcögős első szabadedzésen a mezőny végében kóválygott, addig a délutáni gyakorláson nyert Fernando Alonso Interlagosban. A spanyol hajszállal előzte meg a Toro Rossó-s Sebastien Buemit, aki délelőtt még összetörte az autóját. A két meglepetésember mögött a Brawn és a Red Bull versenyzői sorakoztak.

A második edzés sokkal simábban zajlott, mint az első, eső ugyan kétszer is fenyegetett, de végül épp csak egy-két perces szitálás formájában jött a csapadék. Említésre méltó baleset és incidens sem történt, az egyetlen ilyen jellegű történés az volt, hogy a végtelenül hosszú és rendkívül szűk bokszutca-kijárat utolsó szakaszában a ferraris Giancarlo Fisichella autója lefulladt a rajtszimuláció előtt, így a marshalok pár percig le-fel tologatták a vörös járgányt, mire az kikerült az útból.

Ha már Fisichellánál tartunk, érdemes megjegyezni, hogy az utolsó negyedórában már egy métert sem autózó és a 20. helyen záró olasz egy másodpercen belül végzett Alonsóhoz képest, a 19. időt autózó Jaime Alguersuari pedig csak bő héttizeddel volt lassabb renault-s honfitársánál. Igaz, hogy viszonylag rövid pályáról van szó, de ez a szórás egyszerűen elképesztő, az ilyesmi még pár éve is elképzelhetetlen lett volna, mára viszont valóban nincs felesleges, gyenge csapat.

Massa a bokszutcából figyelt

Massa a bokszutcából figyelt

Massa a bokszutcából figyelt


A hétvége újonca, a toyotás Glock-pótló Kamui Kobayashi egyelőre jól veszi az akadályokat, a mostani edzésen egészen a 15. helyig kapaszkodott, nem egy nagy nevet is maga mögé utasítva.

Az első két edzés alapján a Red Bull talán jobb a vártnál – és a Brawn által reméltnél -, míg a McLaren egyelőre nem mutatott annyit, mint amire számítani lehetett, de természetesen korai még bármilyen komolyabb következtetést levonni.

A kvalifikáció magyar idő szerint holnap este hét órakor kezdődik.

Brazil Nagydíj, 2. szabadedzés, Interlagos, 2009.10.16.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör