A 2008-as szezon végén döntött úgy a Honda, hogy anyagi okok miatt kiszáll a Forma-1-ből. Takanobu Ito elnök szerint semmi megbánnivaló nincs a döntésen, annak ellenére sem, hogy az utód Brawn éppen a Japán Nagydíjon biztosíthatja be a konstruktőri vb-címet és Jenson Button is megnyerheti az egyéni bajnokságot.

Ahhoz képest, hogy a Honda-időkben nyomozni kellett a sikereket, a Mercedes-motorokra váltott csapat idén már nyolcszor nyert, Button mögött a csapattárs Rubens Barrichello áll második helyen a pontversenyben. Ito állítja, a Honda tavaly a válságnak megfelelő, jó döntést hozott.

“Még mindig vékony jégen egyensúlyozva vezetjük a céget, az autóipar továbbra is nagy veszélyben van” – nyilatkozta az elnök. “Megtanultuk a leckét, hogy milyen nehézségekkel jár egy Forma-1-es csapat irányítása. Ezeket a tapasztalatokat hasznosítanunk kell, amikor újra megpróbáljuk, ha egyáltalán visszatérünk.”

Ito szerint a Honda “hálás” az átvétel utáni remek eredményekért és a Ross Brawnnal lebonyolított zökkenőmentes tranzakcióért.