Szinte biztos, hogy a korábban új Schumacherként is emlegetett német tehetség, Nico Hülkenberg 2010-ben a Forma-1-ben köt ki, hiszen a hétvégén megnyerte a 2009-es GP2-bajnokságot, és eddig a tavalyi győztes, az olasz Giorgio Pantano kivételével minden elődje azonnal az F1-be léphetett a következő évben.

Az alig 22 éves Hülkenberg, akinek karrierjét Schumi menedzsere, Willi Weber egyengeti, 2005-ben megnyerte a német Formula BMW-sorozatot, a következő télen az első A1GP-idényt zárta az élen, 2008-ban az F3 Euroseries bajnoka lett, majd idén újoncként négy győzelmet és további öt dobogós helyet szerezve győzött a GP2-ben. Erre eddig csak Lewis Hamilton volt képes 2006-ban – egyébként mindketten az ART-csapatnál érték el a bravúrt.

Az angol nyelvű szaksajtóban Hulknak becézett versenyző 2008 óta a Williams tesztpilótája is, így nagyon valószínű, hogy a Kazuki Nakajimát és Nico Rosberget is elengedő grove-i alakulatnál versenyzői ülést is kap 2010-ben.

A Hulk mellett Petrov is jöhet

A Hulk mellett Petrov is jöhet

A Hulk mellett Petrov is jöhet


Hülkenberg fő ellenfele az idény végére az orosz Vitalij Petrov volt – őt az F1-be jövőre belépő Camposszal hozták már hírbe -, és talán a harmadik helyen záró, jelenleg a Renault tartalékosi szerepében is dolgozó brazil Lucas di Grassinak is esélye lehet egy versenyzői állásra.

A GP2-ből 2006 óta nyolc pilóta került a Forma-1-be: Nico Rosberg (2005-ös bajnok), Heikki Kovalainen, Lewis Hamilton (2006-os bajnok), Nelson Piquet, Kazuki Nakajima, Timo Glock (2007-es bajnok), Sebastien Buemi és legutóbb Romain Grosjean ülhetett át az utánpótlásszériából a csúcskategóriába.