Ugyan eleve súlyos vádak merültek fel a Renault-val kapcsolatban, miután a nyáron kirúgott Nelsinho Piquet azzal állt elő, hogy a tavalyi Szingapúri Nagydíjon csapatutasításra vágta falhoz az autóját, de a főnök, Flavio Briatore kihozta a helyzetből, amit csak lehetett, alulmúlt mindenkit.

Az olasz korábban már elkényeztetett kölyöknek és mimózának bélyegezte volt versenyzőjét, de a hétvégén erre is rátett egy lapáttal: Piquet szexuális beállítottságának megszellőztetésével igyekezett hitelteleníteni a brazilt.

“Nelsinho sokszor vádolt azzal, hogy miattam ért véget a kapcsolata egy barátjával. Nem szeretem, ha igazságtalanul vádolnak, hadd mondjam el tehát, hogy ezt az apja kérésére tettem. Nelsinho együtt élt ezzel az úriemberrel, ki tudja, milyen kapcsolatban. Az apját aggasztotta ez a kapcsolat ezzel az 50 éves férfival, ezért kérte, hogy lépjek közbe. Kitiltottam ezt az urat a futamokról, Nelsinhót pedig Oxfordból Londonba költöztettem, ahol szemmel tarthattam. Most azzal vádol, hogy elvettem a barátait – én nem tudom, miféle barátok voltak ezek, de ezt mondta” – utalt a kis Piquet homoszexualitására Briatore.

Prost lehet az új Renault-főnök
Prost lehet az új Renault-főnök

A Renault-főnök új mélységekben

Prost lehet az új Renault-főnök
Briatore a buzizásig süllyedt
Fotó megosztása:
Prost lehet az új Renault-főnök

Prost lehet az új Renault-főnök

Prost lehet az új Renault-főnök


A Renault és főképp a bundaügyben érintettnek látszó Briatore és a csapat technikai főnöke, Pat Symonds sorsa a jövő héten, 21-én dől el a Motorsport Világtanács meghallgatásán. A francia gyártó nyilvánosan ugyan kiállt a csapat vezetői mellett, de úgy tudni, hogy a háttérben már keresik az akár egész életre szóló eltiltással is büntethető Briatore utódját.  

A német Auto Motor und Sport azt írja, hogy az egyik jelölt a francia versenyzőlegenda, a négyszeres F1-bajnok Alain Prost, aki az ezredfordulón saját csapatot is működtetett. Másik lehetséges pótlásként az egykor a Benettonnál is megfordult, majd a BAR főnökeként dolgozó, nemrég a Prodrive-val visszatérni próbáló Dave Richards neve merült fel.