A pályán nyújtott teljesítmény a legjobb ajánlólevél
A pályán nyújtott teljesítmény a legjobb ajánlólevél

Kubicának nyeretlen csapat is jó

Kubicának nyeretlen csapat is jó

A pályán nyújtott teljesítmény a legjobb ajánlólevél
Biztos benne, hogy jó helyre kerül
Nem siet
Fotó megosztása:

Nem siet

Nem siet

A BMW kiszállása miatt Robert Kubica szabad 2010-re. Bár konkrétumot egyelőre senki sem említett, úgy tudni, hogy a lengyel versenyzőt a Renault szeretné szerződtetni a feltehetőleg a Ferrarihoz távozó Alonso helyére.

Kubica jövő évi csapatával kapcsolatos szavai is arra utalnak, hogy a francia csapat a fő cél.

“Még ha nem is gyors azonnal az autó, ha jó csapattal dolgozik együtt az ember, nagy haladást lehet elérni a téli teszteken. Senki nem garantálhat gyors autót, a motivációra és a 100 százalékos munkára kaphat ígéretet” – magyarázta az Autosportnak Kubica.

“Persze nehéz megtippelni, hogy melyik csapat nyerhet futamokat jövőre. Valami elképzelése azért lehet az embernek, aki idén jól végez, az jövőre is jó lehet, mert az autók aerodinamikailag nem sokat változnak” – tette hozzá.

Kubica a Renault mellett megfontolhatja még a Toyotát, és a McLarennél és a Williamsnél is akadhat számára állás, ezért nem aggódik túlságosan:

“Remélem, hogy versenyképes autóba ülhetek jövőre. A csapatok többségénél már megvannak a szerződések a pilótákkal, olyan sok hely nincs, de azért van néhány biztató lehetőség. Egyelőre a tárgyalások korai szakaszában járunk, hiszen a BMW csak nemrég jelentette be a kiszállást. Nem kapkodok.”