Korábban a 2010-ben az F1-be belépő Campos névadó főnöke, Adrian Campos azt ígérte, hogy az Európa Nagydíjon mutatja majd be legalább egyik jövő évi pilótáját. A spanyol csapatnál jelenleg azt mondják, hogy nem feltétlenül a hétvégén, de “hamarosan” tényleg megtörténik a bejelentés – persze hivatalos hírek híján is vannak azért nevesített jelöltek.

Campos a csapat nevezésének idején úgy nyilatkozott, hogy lehetőleg hazai, spanyol versenyzőket szeretne az autóiba ültetni, de úgy tűnik, hogy ez csak félig valósul meg. A McLaren veterán tesztpilótája, Pedro de la Rosa szerződtetése már jó ideje gyakorlatilag nyílt titok, de a második számú, fiatal tehetség szerepére eddig nagyon sok különböző név felmerült – a spanyol Radio Marca úgy tudja, hogy mostanra már megvan a kiválasztott, méghozzá a komoly szponzori háttérrel rendelkező, 2007 óta a Campos GP2-es csapatában versenyző 24 éves orosz, Vitalij Petrov személyében.

A csapatfőnök ma úgy nyilatkozott Valenciában, hogy Petrov valóban a kiszemeltek között van, de nem akarja elkapkodni a döntést, Kubica és Piquet is szabad, őket sem hagyja ki a számításból.