Ugyan Nick Heidfeld szerződése az idény végén egyébként is lejárt volna a BMW-nél, a németnek esélye volt a folytatásra, ugyanis a kiábrándult Kubica minden valószínűség szerint elhagyta volna a csapatot, két pilótát pedig nem cserélt volna egyszerre az alakulat.

Ha azonban a Brawn mintájára nem menekül meg a Sauber hamarosan, biztosan új munka után kell néznie a németnek – egyelőre azonban nem aggódik, bízik abban, hogy van mit felmutatnia ahhoz, hogy szerződést kapjon 2010-re.

“A Forma-1-es tapasztalatom természetesen segít. 10 év után nagy tudásom és technikai ismereteim vannak. Azon felül, hogy korábban csapattársként megvertem olyan élversenyzőket, mint Räikkönen, Massa vagy Webber most a legfontosabb, hogy jól teljesítsek a következő futamokon” – nyilatkozta Heidfeld a dpa hírügynökségnek.

“Az F1-ben minden verseny egy-egy álláspályázat. Az idei gyenge autóval elég nehéz volt megmutatnom, hogy mire vagyok képes, de továbbra is nagyon motivált vagyok, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki minden helyzetből” – tette hozzá.

Tegnap Robert Kubica is beszélt a BMW kivonulásáról és a saját jövőjéről. A lengyel elárulta, hogy a német gyártó kivonulásáról ő is csak a reggeli hírekből, az internetről értesült. A tavaly a bajnoki címért harcban álló lengyel újra megemlítette, hogy neheztel kicsit a csapatra amiatt, hogy 2008-ban nem koncentráltak az akkori kampányra, idén pedig semmi esélyük. A jövő évvel kapcsolatban egyelőre mindenre nyitott.

A pályán nyújtott teljesítmény a legjobb ajánlólevél
A pályán nyújtott teljesítmény a legjobb ajánlólevél

Heidfeld a futamokon keres állást

Heidfeld a futamokon keres állást

A pályán nyújtott teljesítmény a legjobb ajánlólevél
Biztos benne, hogy jó helyre kerül
Nem siet
Fotó megosztása:
Biztos benne, hogy jó helyre kerül

Biztos benne, hogy jó helyre kerül

Biztos benne, hogy jó helyre kerül


“Régóta, már 2006-tól a BMW-hez tartozom. Volt szerződésem a jövő évre is, úgyhogy ez egy új helyzet számomra. Összeülünk majd a csapatommal, és meglátjuk, mi lesz a legjobb megoldás a jövő évre. Azt hiszem, több lehetőségem is van, de eddig mindenki nyaralt, csak most kezdődik a munka. Biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerülök, persze egyelőre nehéz megmondani, hogy melyik autó lesz jó jövőre, hova érdemes menni.”

Bár a csapat jövője egyelőre teljesen bizonytalan, a BMW-s Mario Theissen is úgy gondolja, hogy a két pilótának nem lesz gondja az elhelyezkedéssel.

“Robert és Nick gyors, lelkes és tapasztalt. Bármelyik csapatnak hasznára válnak, és biztosan lesz helyük jövőre is.”