Barrichellóé az első edzés 1
Barrichellóé az első edzés 2

Barrichellóé az első edzés

Barrichellóé az első edzés

Barrichellóé az első edzés 20
Barrichellóé az első edzés 21
Barrichellóé az első edzés 22
Barrichellóé az első edzés 23
Barrichellóé az első edzés 24
Barrichellóé az első edzés 25
Barrichellóé az első edzés 26
Barrichellóé az első edzés 27
Barrichellóé az első edzés 28
Barrichellóé az első edzés 29
Barrichellóé az első edzés 30
Magára talált a Brawn?
Barrichellóé az első edzés 32
Barrichellóé az első edzés 33
Barrichellóé az első edzés 34
Ajándék a szurkolóknak
Mindkét Force India az első tízben
Fotó megosztása:

Magára talált a Brawn?

Magára talált a Brawn?

Valenciában lezajlott az Európa Nagydíj első szabadedzése. A délelőtti gyakorláson a brawnos Rubens Barrichello futotta a leggyorsabb kört, mögötte kevesebb mint kéttizeddel végzett a két McLaren, a második Heikki Kovalainen, a harmadik Lewis Hamilton volt. Button a másik Brawnnal már hattizeddel maradt el.

A meleg, napos időben kimondottan poros pályán indult az edzés, így a tisztulással párhuzamosan az idők folyamatosan javultak. Komolyabb incidens nem történt, bár jó néhány pilóta elmérte itt-ott a kanyarokat.

Az eredményekből egyelőre úgy tűnik, hogy a Brawnnál sikerült megtalálni és kijavítani a hibákat – az edzés végén azonban egy sebességváltó-probléma keresztbe tett Barrichellónak -, amelyek miatt olyan csúnyán lemaradtak az elmúlt futamokon, és a McLaren friss fejlesztései a Hungaroring után is az élen tartják a csapatot.

Az ötödikként záró Sebastian Vettel hozta Button tempóját, és Mark Webber is csak másfél tizeddel maradt el a bajnoki éllovastól. A hétvégére nagy fejlesztésekkel érkező Force India versenyzője, Adrian Sutil a kiváló hatodik idővel zárt, és a williamses Kazuki Nakajima is jól ment, mindketten megelőzték Webbert.

A top10-et Fernando Alonso és Kimi Räikkönen zárta.

A mezőny “újoncai” közül a Magyar Nagydíjon már bemelegedett Toro Rosso-pilóta, Jaime Alguersuari szerepelt, a 19 éves spanyol a 13. lett, a renault-s Romain Grosjean a Monaco után az újabb utcai pályán egyelőre megint csak szenvedő Toyoták előtt a 17. idővel zárt, de a Ferrari veterán tesztelője, Luca Badoer nem kapta el a fonalat, és utolsóként, a 19. Glockhoz képest is bő egy másodperces hátránnyal fejezte be az edzést.

Európa Nagydíj, 1. szabadedzés, Valencia, 2009.08.21.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör