Tost személyesen közölte a hírt

Tost személyesen közölte a hírt

A múlt héten a másfél szezon után a Német Nagydíjat követően kirúgott Sebastien Bourdais azt mondta egy interjúban, hogy a Toro Rosso sunyi módon, sms-ben közölte a kirúgását. A csapatfőnök, Franz Tost kategorikusan cáfolja, hogy valóban ez történt volna.

“Személyesen én mondtam meg Bourdais úrnak, hogy nem versenyez többet, nem sms-t írtam” – mondta az osztrák a német Sport Bildnek.

“Megértem, hogy csalódott, de a teljesítménye egyszerűen elmaradt az elvárásoktól. Azt vártuk, hogy a második idényében gyorsabb lesz, de ebből nem lett semmi. Épp az ellenkezője: az újoncunk, Sebastien Buemi első idényében jobb volt nála” – tette hozzá Tost.

Bourdais 2008-ban négy sorozatban begyűjtött ChampCar-bajnoki cím birtokában mutatkozott be a Forma-1-ben, de első évében alaposan kikapott akkori csapattársától, Sebastian Vetteltől, és idén is kevesebb pontot gyűjtött Bueminél. A 30 éves francia az idei Le Mans-i 24 órás versenyen a második helyen végző csapat tagja volt. Bourdais egyébként még nem mondott le végleg a Forma-1-ről, jövőre szeretne valamelyik új csapatnál állást kapni.