A csapatok ellenállásán elbukott Bernie Ecclestone reformterve, melynek értelmében az a pilóta nyerte volna a Forma-1-es világbajnokságot, aki a legtöbb futamot nyeri. Az aranyérmes szisztéma helyett maradt a 10-8-6-5-4-3-2-1 pontrendszer, amelyet most a vezér ismét éles kritikával illetett.

Ecclestone arra hivatkozik, hogy Sebastian Vettel túl messze van Jenson Buttontól, így akkor sem biztos, hogy világbajnok lesz, ha az utolsó hét versenyt megnyeri. “Ha jött volna az éremrendszer, ahogy szerettem volna, Vettelnek még mindig lenne esélye a vb-címre” – magyarázta Ecclestone, hozzátéve, hogy amennyiben a brit a hátralévő futamokon csak második helyeket szerez, akkor is bajnok.

Amennyiben a győzelmek száma döntene, Button hiába lenne mindig második, több aranyérmével Vettel lenne a győztes. “Szerintem képes lenne még legalább ötször győzni, de ezzel a hülye pontrendszerrel hiába is fárad” – tette hozzá Ecclestone, aki az év elején persze csendben volt: Buttonnak csak néhány győzelem kellett volna még, és az Ecclestone-féle rendszer szerint hónapokkal a zárás előtt el is dőlt volna minden.