Áprilisban csúnyán befuccsolt a Maláj Nagydíj, miután Bernie Ecclestone akaratának megfelelően délután ötre került a rajt időpontja. Az előrejelzéseknek megfelelően a start után nem sokkal leszakadt az ég, a versenyzésre alkalmatlan körülmények miatt meg kellett szakítani a futamot, és jó félórás fejetlenség után a közelgő alkony miatt már a folytatásra sem volt esély.

Többen már a verseny előtt figyelmeztettek erre az eshetőségre, de az európai F1-nézők kényelme érdekében az időpont-változtatás ki volt zárva, a versenyt követően azonban a Maláj Nagydíj szervezői azonnal jelezték, hogy korábbra akarják tenni a rajtot.

A sepangi pálya vezetői ma hivatalosan is bejelentették, hogy sikerült megegyezniük Ecclestone-nal, így a 2010-es verseny az ideihez képest egy órával korábban, helyi idő szerint 16 órakor rajtol.

„Persze még jobb lett volna, ha maradunk a már bevált időpontnál” – mondta a szingapúri Todaynek a pálya főnöke, Razlan Razali. „Mi nem rajongunk az esti futam ötletéért, de most sikerült kompromisszumot kötni” – tette hozzá.