Ahhoz képest, hogy az idény első hét versenyéből hatot nyert meg Jenson Button, a vb-éllovas csak szenvedett az utóbbi három futamon. Még az előző két helyszínnél melegebb magyar időjárási körülmények között sem futott a Brawn szekere, így nyitottabbá vált a világbajnokság.

A csapat problémái a gumikkal kapcsolatosak, igazából Ross Brawn sem tudja, hol a hiba. “Való igaz, az ellenfelek most erősebbek nálunk” – ismerte el Brawn. “Az idény első felében ki tudtuk hozni a maximumot a gumikból, most viszont váratlanul nehézségeink támadtak. Biztos, hogy valamelyik idény közben bevezetett fejlesztésünk a ludas, most minden egyes lépést részletesen meg kell vizsgálnunk, hogy megértsük, mi okozza a hibát.”

Brawnt kicsit bosszantja, hogy idén nem lehet tesztelni, egy kis gyakorlás sokat segíthetne a hibák felderítésében. “Jobban érezném magam, ha tesztelhetnénk, de ez is egy kihívás, amit az új szabályoknak köszönhetünk.”

Hétfő reggel egyébként a Brawn és a Force India megnyitotta gyárait, így a munka újraindulhatott. Az istállóknak idén kötelező volt két teljes hétre leállniuk a Magyar és az Európa Nagydíj közötti négyhetes szünetben. A többi, később leállt nyolc együttesnek még egy hete hátravan a szünetből.