Jenson Button, a Forma-1-es világbajnokság éllovasa is megtisztelte jelenlétével a vasárnapi londoni triatlonversenyt. A Brawn pilótája 2:07:02 óra alatt teljesítette az olimpiai távot, amely másfél kilométer úszásból, negyven kilométer kerékpározásból és tíz kilométer futásból áll, az eredmény új egyéni csúcsot jelent számára.

“Hajnali négykor kellett kelnem, hogy ideérjek, de imádtam, ez életem eddigi legjobb vasárnap reggele volt” – nyilatkozta mosolyogva Button. “Élveztem a versenyt, nagyszerű rendezvény volt, csak remélni tudom, hogy a triatlon népszerűsége továbbra is növekedni fog Nagy-Britanniában.”

Button mellett a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis versenyzője, Bradley Smith is indult, hat perccel maradt le Buttontól. “Teljesítményünk is mutatja, milyen keményen kell edzenie egy profi autóversenyzőnek vagy motorosnak, ha nem versenyzünk, akkor sem csak otthon ülünk és unatkozunk” – mondta Smith a célba érkezést követően. A versenyen hárommillió font gyűlt össze jótékonysági célra, összesen tízezren indultak.