Gyorsan és szakszerűen látták el a pilótát

Gyorsan és szakszerűen látták el a pilótát

A Hungaroring Sport Zrt. vezetője, Palik László szerint minden az előírásoknak megfelelően működött a Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati napján, amikor Felipe Massa balesetet szenvedett, tudósít az Inforádió.

“A kiemelés és az elsődleges analízis zajlott, ez mindig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vezető főorvosának a dolga, aki szintén a helyszínen volt. A szállítást ő engedélyezheti a saját kórházunkba, de csak azután, hogy levették a bukósisakot róla” – mondta Palik László. Ezt nagyon óvatosan kellett a személyzetnek végrehajtania. Massa a baleset utáni 12. percben a szállításra kész állapotban volt.

A beszámoló szerint Massa 19 percet töltött a hungaroringi pályakórházban, majd 7 perc alatt ért az őt szállító mentőhelikopter az Állami Egészségügyi Központba (Honvéd kórház), ahol a CT-vizsgálat után megkezdődhetett a koponyaműtét.

“Ahogy megvizsgáltuk a folyamatokat, ennél rövidebb idő alatt semmiképp sem lehetett volna oda eljuttatni” – mondta Palik, kiemelve, hogy a nemzetközi szervezetek mellett a versenyző családja is elégedett volt az ellátás gyorsaságával és minőségével.

Forrás: Inforádió